Hoe uw vloeren te laten schuren

Vloeren laten schuren

Als u hardhouten vloeren hebt, weet u hoeveel ze kunnen toevoegen aan de inrichting van uw huis. En omdat er tegenwoordig zoveel tapijten worden verkocht, is het moeilijker dan ooit om te bepalen welke echt de moeite waard zijn om in te investeren. Gelukkig hoeft u uw vloeren niet op te geven omdat iedereen dat heeft gedaan. Met een beetje kennis en een paar belangrijke stappen kunnen uw vloeren er weer als nieuw uitzien. Maar voordat we dat doen… Wat zijn de tekenen dat uw je vloeren moet schuren of je vloeren laten schuren? Zelfs als u in een gebied woont waar de luchtvochtigheid gewoonlijk niet te hoog of te laag is, kunnen er dagen zijn dat er vocht in uw huis blijft hangen. Misschien heeft u het in eerste instantie niet eens door, maar deze kleine irritaties veroorzaken na verloop van tijd alleen maar schade aan uw houten vloer. Veel schade. Hier zijn een paar tekenen dat het tijd is voor een goede schuurbeurt:

Als u watervlekken op uw vloeren ziet…

Water is de hoofdschuldige aan veel soorten vloerschade. Maar hoe komt het in uw vloeren terecht? Wel, zoals iedereen weet die ooit op een natte vloer heeft gelopen, begint water bijna onmiddellijk op te parelen en te rollen. Dat komt omdat het zwaar is. Vooral hardhouten vloeren zijn gevoelig voor waterschade. Water is niet licht genoeg om zelf te drijven. In plaats daarvan glijdt het over het oppervlak of komt het op lage plekken terecht. Als u houten vloeren heeft, zijn deze lage plekken een groot probleem. Zelfs als de rest van uw hardhouten vloer helemaal droog is, kan een plas in een hoek tot waterschade leiden.

Waterschade kan moeilijk te zien zijn, maar gelukkig kunt u ook zien of er watervlekken op uw vloeren zitten. Watervlekken worden veroorzaakt door dezelfde stof die ervoor zorgt dat uw vloeren beschadigd raken: water. Dus als u ze opmerkt, kunt u er zeker van zijn dat uw vloeren flink opgelapt moeten worden.

Uw vloeren zijn ongelijk.

Zelfs als u uw vloeren talloze keren hebt geveegd, kunnen ze nog steeds ongelijk zijn. Dit komt vooral voor bij houten vloeren. Als u ze met uw voet voelt, merkt u misschien dat ze niet vlak zijn. Of ze kunnen aanvoelen alsof ze lichtjes wegglijden onder uw gewicht. Deze oneffenheden kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een kromme ondervloer of kromgetrokken vloerdelen.

Maar meestal worden oneffenheden veroorzaakt door slijtage. Weet u hoe vloeren alleen op bepaalde plekken beschadigd raken? Dat komt omdat ze ongelijk zijn. Als u erop loopt, worden ze een beetje vlakker, maar bij elke stap worden ze weer ongelijk. Deze oneffenheden zijn normaal, maar kunnen na verloop van tijd ook schade veroorzaken.

Als u merkt dat uw vloeren ongelijk zijn, moet u ze laten schuren. Dat maakt ze niet alleen mooier, maar vermindert ook het risico op letsel.

U heeft plekken die piepen of kraken als u erop loopt.

Als u voorover moet buigen om op een bepaald deel van uw vloer te lopen, is dat waarschijnlijk omdat daar de schade zit. Als u een klik hoort als u erop loopt, weet u dat de vloer piept. En hoewel piepende vloeren geluid maken, kunnen ze ook gevaarlijk zijn. Als je een deel van je huis hebt met een piepende vloer, moet je extra voorzichtig zijn. Je wilt niet struikelen en vallen.

Misschien heb je houten vloeren gelegd toen je je huis renoveerde, maar je kunt ook piepende vloeren hebben als ze ouder zijn. Dat komt omdat oudere houten vloeren eerder beschadigd zijn en eerder gaan piepen. Dus als u denkt dat uw vloeren piepen, kunt u ze misschien beter opschuren.

Piepende vloeren zijn een van de belangrijkste tekenen dat u uw vloeren moet schuren. Ze klinken niet als een perfecte vloer, en ze zijn vooral gevaarlijk. Negeer ze dus niet!