Mode

Vrouw Die Zich Binnen Bevindt
Mode is een uiting van wie we zijn. De manier waarop we ons kleden onderscheidt ons van onze medemensen. Wij zijn geen robots. Hoewel, menselijk als we zijn, zouden bepaalde banen beter door ons gedaan worden als ons lichaam er mooi uitziet.
De geschiedenis staat bol van voorbeelden van hoe mode een essentiële rol heeft gespeeld in het veranderen van de loop van de geschiedenis. Van Charles Frederick Worth tot Edie Sedgwick, de geschiedenis van de mode laat zien hoe belangrijk kleding is geweest bij de opbouw van beschavingen, beschavingen die waren opgebouwd rond verschillende stijlen van mode. Bovendien gebruikten verschillende klassen van mensen hun sociale status om invloed uit te oefenen op de mode die zij adoreerden.
Hoe definiëren we mode? Hoewel er meningsverschillen bestaan over de term “mode”, is men het er wel over eens dat alle mode dat is! Het is voor ons een manier om ons zelfbeeld, onze lichaamsbouw, onze religie, ons etnisch erfgoed enz. uit te dragen. Of we ons er nu bewust van zijn of niet, we lopen in de val van wat toevallig trendy is, of we creëren onze eigen stijl. Wanneer we mode zeggen, bedoelen we een of ander gedeeld sociaal bewustzijn en een of andere vorm van bewustwording.
Hoe belangrijk is het dragen van de juiste kleding? Dat is een betwistbare vraag. Hoewel het misschien anders lijkt, tenzij je van plan bent om je de rest van je leven te laten leiden door sociale groepen zoals gedicteerd door catwalk-muslin, is de indruk die een vrouw in een trendy outfit achterlaat belangrijker dan wat dan ook. Je een vrouw in trendy kleding inbeelden is nauwelijks hetzelfde als er daadwerkelijk een zien. De kans dat wat u van plan bent te dragen populair zal zijn, is hoogst onwaarschijnlijk. Op dezelfde manier is de kans veel groter dat je op een bepaald moment in gekke outfits en vreemde kapsels wordt gespot.
Is mode alleen voor de show? Nou, niet helemaal. Hoewel high fashion ontwerpen in de meeste garderobes aanwezig zijn, zijn oppervlakkige of gematigde stijlen ook belangrijk. Kleding van de stijl die je bewondert, heeft een grote invloed op je houding. Om een oud gezegde aan te halen: er is een dunne lijn tussen wat je draagt en hoe je het draagt, dus imiteer niet de stijl van mensen die je bewondert, maar leer van hen. Als bepaalde mensen bijvoorbeeld verticaal gestreepte outfits dragen, kun je er alleen maar van uitgaan dat ze denken dat ze bovengemiddeld lang zijn.
Mode is vluchtig. Het is afhankelijk van mensen. Het is aan de persoon die het draagt om te beslissen of hij/zij het zal dragen of niet. Als je het mij vraagt, denk ik niet dat er veel betekenis zit in de manier waarop sommige mensen zich kleden. Mensen kunnen gewoon alles dragen wat ze willen. Daarom zijn er ook veel verschillende soorten mode. Er is niets uitzonderlijks of leerzaams aan, behalve je houding. Als je van plan bent iets modieus te dragen, draag het dan zoals je gewoonlijk doet. Aan de andere kant, draag geen vrouwenkleding met de bedoeling indruk te maken op vrouwen om je heen, door een verkoperspak te dragen (helemaal niet sexy) naar een club waar vrouwen al aan het drinken zijn (helemaal niet gepast).
Hoewel, het feit blijft dat mode meer op waarnemen is gericht, en in welke mate deze stereotypen worden versterkt is onzeker. Het enige waar we zeker van kunnen zijn is dat de dingen die mensen dragen als sexy of niet worden gezien. We kunnen er ook zeker van zijn dat de maatschappij iemand die iets draagt, beoordeelt als iemand die anders is dan alle anderen, want mode bestaat nu eenmaal als een stereotype.